Kontaktujte nás: +420 734 236 363 | info@eminence-organics.eu

Rituál Éminence Organics inspirovaný korejskou péčí

Návrh bez názvu (7)

Udělejte si čas sama na sebe.

Mezi profesionály v péči o pleť v poslední době vládnou kosmetické rituály inspirované korejskou péčí, které se skládají z 10 kroků. Zdá se vám to moc?

Doplněním správně zvolených produktů a jejich vrstvením lze docílit úžasných výsledků. Zde je průvodce rituálem za použití oblíbených produktů Éminence Organics a několika novinek.

10 KROKŮ

  1. Čisticí olej
  2. Gelový nebo krémový čisticí gel
  3. Peeling
  4. Tonikum
  5. Esence
  6. Maska
  7. Sérum
  8. Krém
  9. Oční krém
  10. Ochrana proti slunečnímu záření

 

ČIŠTĚNÍ PLETI

Prvním krokem rituálu je správné čištění pleti. Zahrnuje odstranění make-upu a dočištění pleti. Jedná se tedy o dvojité čištění.

1. OLEJOVÉ ČIŠTĚNÍ PLETI

Nejprve použijeme čisticí olej nebo balzám k odstranění make-upu, přebytečného kožního mazu a nečistot. Oblíbeným produktem pro tento krok je netřeskový čisticí olej, který je velmi jemný a účinný.

2. ČISTICÍ GEL NEBO MLÉKO

Následně použijeme například netřeskový čisticí gel k dočištění. Zbavuje pleť nečistot bez nepříjemného vysušování.

3. PEELING PLETI

Kromě každodenního čištění je třeba 2  3x týdně zbavit pleť odumřelých kožních buněk. Tyto buňky se přirozeně obnovují přibližně každých 25 dnů, ale jak stárneme, proces se zpomaluje. Pravidelné odstraňování razí cestu novým buňkám a podporuje zdravou obnovu.

Pro tento krok můžeme vybírat ze dvou způsobů. Pomocí enzymatického nebo mechanického exfoliantu. Doporučujeme kombinovat například práškový rýžový peeling s jahodou a rebarborou s druhým čisticím přípravkem z prvního kroku, zde tedy s čisticím gelem. Proběhne tak čištění i exfoliace současně.

PŘÍPRAVA

Jakmile je pleť důkladně vyčištěna, je třeba ji připravit na další péči. Pleť tonizujeme a následně hydratujeme esencí. I když se tyto kroky mohou zdát podobné, mají v korejské péči o pleť rozdílné cíle.

4. TONIKUM NA PLEŤ

Nejdříve aplikujeme tonikum. To představuje v péči o pleť stejnou funkci jako kondicionér v péči o vlasy. Navrací pleti rovnováhu a základní vrstvu hydratace.

Doporučujeme použít netřeskové hydratační tonikum pro hlubokou hydrataci a rozjasnění pleti.

5. ESENCE

Esence jsou podstatou korejské péče o pleť. Pomáhají maximalizovat hydrataci pleti a usnadňují vstřebávání dalších přípravků. Obsahují spoustu prospěšných přísad, které chrání před vysušováním a stárnutím pleti.

eminence-organics-korean-skin-care-step-essence

 

 

Nová pročišťující esence obsahuje březovou vodu, botanický kolagen, "Sněžnou houbu" (Rosolovka řasotvará)a houbu reishi. Podporuje hydrataci, pružnost a přirozenou ochrannou bariéru pleti. 

Naneste pár kapek esence do dlaní, zahřejte a jemně aplikujte na pleť přitlačením dlaní.

PÉČE

Nyní je pleť připravená na další péči a vstřebávání živin z vaší oblíbené masky na obličej a séra. Tyto produkty obsahují vysokou koncentraci aktivních složek, které cílí na konkrétní typy pleti.

6. MASKA NA OBLIČEJ

Stejně jako sérum, pleťový olej nebo koncentrát, pleťová maska obsahuje velké množství aktivních látek, vitamínů a živin. Jsou ovšem okluzivní, tzn. že tvoří fyzickou bariéru, která uzamyká důležité látky a pomáhá je efektivněji vstřebávat.

Masky na obličej poskytují celou řadu benefitů jako hydrataci, minimalizaci pórů či odstraňování jemných linek a vrásek. Typ pleťové masky (nebo typy, pokud se je rozhodnete vrstvit nebo kombinovat) závisí na obtížích s pletí, které potřebujete řešit. 

Doporučujeme používat masku na obličej dvakrát až třikrát týdně.

7. SÉRUM, OLEJ NEBO KONCENTRÁT

Výživné receptury těchto produktů jsou zaměřeny na neutralizaci účinků stresových faktorů prostředí. Stejně jako u masek, závisí druh séra, oleje či koncentrátu na typu pleti a potížích s ní spojených, kterým chcete zabránit nebo jim předcházet.

Bamboo Firming Fluid LRRosehip Triple C+E Firming Oil_web

Pokud se rozhodnete aplikovat více než jedno sérum, olej nebo koncentrát, nanášejte vždy podle konzistence od nejlehčího po nejhutnější. Doporučujeme například sérum z citrusů a kapusty, šípkový olej nebo bambusové krémové zpevňující sérum.

OCHRANA

Po takovém množství aplikované péče je třeba ji ochránit před poškozením. To zahrnuje uzamčení hydratace, posílení bariéry a v letních dnech také ochranu proti poškození slunečními paprsky.

8. KRÉM

Hydratační krémy a gely pomáhají uzamykat vlhkost v pleti. Vytvářejí vrstvu, která působí proti dráždivým látkám zvenčí a pomáhá vstřebávat výživné látky z produktů z předchozí péče.

Aplikujeme je nejlépe pomocí masáže, která zvyšuje průtok krve, stimuluje lymfatický systém a zvyšuje pevnost a pružnost pleti. Pro účinnou masáž doporučujeme přípravek, který bude po pokožce krásně klouzat, například rozjasňující krém s Arctic Berry

TIP: Pro snadnější aplikaci krém nanášejte s pár kapkami vody.

9. OČNÍ KRÉM

Pleť očního okolí je mnohem jemnější a citlivější. Je proto potřeba o ni zvlášť pečovat. Aplikujte oční krém jemně konečky prstů pod obočím a podél spodního víčka vždy od vnitřního k vnějšímu koutku oka.

 

eminence-organics-snow-mushroom-eye-cream-model

 

Hydratační oční krém Pure Forest má nadýchanou konzistenci a je extra hydratační díky "Sněžné houbě". Obsahuje botanické peptidy pro vyhlazení pleti a zmenšuje otoky okolo očí.

10. SLUNEČNÍ OCHRANA PLETI

Chránit pleť před slunečním zářením je třeba zejména v jarních a letních dnech. Ale i v zimě dokáže být na horách sluníčko ostré. Používáním přípravků s ochranným faktorem zabraňujeme předčasnému stárnutí pleti, vráskám a hyperpigmentaci.

Vhodnou ochranou jsou pleťové krémy a tónovací krémy s ochranným faktorem nebo minerální pudry s ochranným faktorem.

 

Korejský rituál

 

Affiliate program