Kontaktujte nás: +420 734 236 363 | info@eminence-organics.eu

JAK ČASTO NAVŠTĚVOVAT KOSMETICKÝ SALON?

 

shutterstock_591185618 – kopie

Není nic příjemnějšího než potěšení z právě ošetřené pleti v salonu. Pocit vyčištěné, promasírované, hladké a zářivé pleti se pro mnohé z nás stává návykový. Při domácí péči o pleť můžeme být jakkoliv pečliví, ale profesionální péči v salonu se nikdy nevyrovnáme

OBNOVA PLEŤOVÝCH BUNĚK

Jednou z věcí, které potřebujete vědět, je to, že pleť se obnovuje přibližně každých 28 dnů. V nejhlubší ze čtyř vrstev epidermis (což je nejsvrchnější část pokožky) se tvoří nové kožní buňky. Polovina těchto buněk zůstává tam, kde vznikla, a druhá polovina se tlačí na povrch. Tyto buňky mění svoji strukturu. Ztrácí své jádro, odumírají a odlupují se.

JAK ČASTO TEDY NAVŠTĚVOVAT KOSMETICKÝ SALON?

Vzhledem k množství času, které pleťové buňky potřebují ke svojí obnově, je důležité docházet do salonu pravidelně, ale ne zbytečně. Je třeba si dopřávat profesionální péči tak často, abychom dosáhli maximálních výsledků, ale nepoškozovali pleť.

 

 

VÝSLEDKY PROFESIONÁLNÍ PÉČE

 

Po návštěvě salonu prochází pleť fázemi zotavení. V průběhu 247 hodin může zůstávat mírně růžová. Dalších 48 - 72 hodin se zbavuje posledních nečistot. z hloubkového čištění se pleť hojí 5 - 7 dnů. V následujících dnech se nově vytvořené pleťové buňky pomalu přesunují k povrchu.

 


Pokud trpí pleť hyperpigmentací či akné,

může se měsíční četnost návštěv lišit.


 

Můžeme tedy říci, že ideální je docházet na ošetření pleti každých 4 - 6 týdnů, ale četnost návštěv se může také lišit v závislosti na typu pleti a řešení nejrůznějších problémů. Například při hyperpigmentaci nebo při potížích s akné vám v salonu zpočátku doporučí častější návštěvy.

AKNÉ

Pokud se rozhodnete s aknózní pletí svěřit do rukou odborníka, pravděpodobně navrhne kúru skládající se z jednoho až dvou ošetření týdně po dobu 4 - 8 týdnů. Zahrnovat bude i hloubkové čištění. Zvláště pokud se na pleti objevují černé tečky (otevřené póry zanesené kožním mazem) nebo komedony (póry zanesené nečistotami a pokryté tenkou vrstvou kůže). Po absolvované kúře a zhodnocení stavu pleti postačí návštěvy jednou měsíčně.

TEN SPRÁVNÝ SALON

Teď už víte, jak často si pleťový rituál dopřát. Ale kam zajít? Vyberte si některý z našich salonů a nechte se hýčkat. 

 

Affiliate program