Kontaktujte nás: +420 734 236 363 | info@eminence-organics.eu

6 TYPŮ VRÁSEK A JAK SE JICH ZBAVIT

 Návrh bez názvu (24)

 

Většinou dobře známe jemné linky, vějířky okolo očí, vrásky od smíchu a hlubší vrásky na čele. Objevují se s přibývajícím věkem. Víte, že existuje šest kategorií vrásek?

1. VÝRAZOVÉ VRÁSKY

Také známé jako mimické vrásky. Na rozdíl od zbytku svalů ve zbytku těla (jsou spojeny s našimi kostmi) jsou obličejové svaly připojeny ke kožní tkání. Když se usmíváme nebo mračíme, svaly pod kůží se stahují a roztahují, což způsobuj dočasné záhyby.

Jak tyto výrazy v průběhu let opakujeme, záhyby se prohlubují a stávají se trvalými prvky obličeje. Obvykle mají podobu jemných linek mezi obočím, ve vnějších koutcích očí a kolem úst. I když se říká, že tyto vrásky dodávají na charakteru, spíše se jich chceme zbavit. Chcete-li zpomalit tvorbu mimických vrásek, hledejte v produktech péče o pleť složky, které zvyšují její pružnost. To jsou například rostlinné peptidy, které pomáhají udržovat pleť plnou a pružnou.

2. VRÁSKY ZPŮSOBENÉ ZTRÁTOU ELASTINU

Tyto vrásky se objevují postupem času kvůli přirozenému úbytku elastinu a přílišnému vystavování slunci. Vyhřívání na slunci milujeme, ale všeho moc škodí. UV paprsky poškozují kolagenová vlákna (protein, který dodává pokožce její strukturu) a elastin (protein, který udržuje pokožku pružnou). To přispívá k tvorbě vrásek na tvářích, horním rtu a krku.

Zhoršuje je také nezdravá strava, špatné návyky péče o pleť a další faktory. Předcházet jejich vzniku pomáhá jemný peeling k odstranění odumřelých kožních buněk a odhalení zdravých. A samozřejmě aplikace krémů s ochrannými faktory.

Eminence-Organics-Tropical-Vanilla-Moisturizer-SPF40-2oz

3. VRÁSKY ZPŮSOBENÉ GRAVITACÍ

Jak stárneme, gravitace na naši pokožku působí víc a víc. Kůže začíná být povislá. Tkáň, která dává naši pokožce pevnost, se postupně uvolňuje a ochabuje. Příkladem toho je spodní čelist, kůže na horních víčkách a obočí. 

V produktech pro posílení pokožky hledejte hlavně ibišek, akácii a papriku, která ji dokáže výrazně povzbudit.

Hibiscus_Ultra_Lift_Neck_Cream


S přibývajícím věkem se epidermální žlázy zodpovědné za vylučování mazu začínají zmenšovat. Bez ochranné vrstvy přirozeného mazu ztrácí pleť schopnost zůstat hydratovaná.


4. SUCHÉ VRÁSKY

S přibývajícím věkem se epidermální žlázy zodpovědné za vylučování mazu začínají zmenšovat. Bez ochranné vrstvy přirozeného mazu ztrácí pleť schopnost zůstat hydratovaná. Získává suchou, jakoby krepovou texturu. Tvoří se na ni jemné paralelní linky, především na čele a dekoltu. Udržet pokožku hydratovanou pomáhá známá kyselina hyaluronová.


Strawberry Rhubarb Hyaluronic Serumeminence-organics-firmskin-acai-booster-serum – kopie_1

5. VRÁSKY ZPŮSOBENÉ TLAKEM

Tyto linie se objevují na obličeji, krku a hrudníku. Jsou způsobeny delším spánkem v jedné poloze. Obličej máme různě přitlačení k polštáři a při spánku na boku se nám mačká pokožka na hrudníku a krku. I když tyto rýhy během dne většinou zmizí. Pokud ale ve stejné poloze spáváme pravidelně, mohou na kůžu zůstat na trvalo. To ale neznamená, že bychom měli spánek zkracovat. Pro obnovu a krásu pokožky je spánek nenahraditelný.

Kromě častějšího spánku na zádech doporučujeme před spaním nanášet bohaté hydratační krémy. Bambucké máslo, arganový olej a olej z hroznových semínek jsou na noc to pravé. 

Coconut Age Corrective Moisturizer

6. VRÁSKY PŘIROZENĚ VZNIKLÉ STÁŘÍM

Všimnete si jich s největší pravděpodobností nejdříve na krku a očních víčkách. Jsou to jemné a statické linie. Objevují se na tenké pokožce a téměř zmizí, pokud pokožku napneme.  Příčinou je postupná ztráta elastických vláken a kolagenových vláken způsobená stárnutím buněk a také UV zářením. Vyzkoušejte produkty s antioxidanty, jako je vitamín C, které pomohou pleťovým buňkám zůstat mladé a pomohou udržovat tvorbu kolagenu.


Citrus & Kale Potent C+E Serum

 

Affiliate program