Kontaktujte nás: +420 734 236 363 | info@eminence-organics.eu

GUA SHA - PROTI CELULITIDĚ I VRÁSKÁM

 Gua Sha

V minulém roce jste určitě zaslechli o zajímavém předmětu s názvem Gua Sha. Využívá se především v kosmetice. Na sociálních sítích najdete nespočet videí s návody, jak s ním pracovat a jaké viditelné účinky má. Dnes se na něj zaměříme i my.

CO JE TO GUA SHA?

I když se vám tento nástroj může zdát nový, jeho historie sahá až do období paleolitu. V čínské medicíně se používá ke speciálním masážím po staletí. Vyráběn byl původně z černého jadeitu a nefritu, ale v dnešní době existuje mnoho variant, například z růženínu. Hlavní je především tvar kamene. Obvykle má velikost dlaně a velmi často tvarem připomíná srdce. Může mít ale i jiné podoby. Je důležité, aby bylo pohodlné ho uchopit a snadno s ním manipulovat. Měl by pěkně klouzat po konturách čelisti, lícních kostí a jiných částech těla. V dnešní době je bohatě využíván v oblasti krásy.


Čínští lékaři používali Gua Sha k rozproudění krve a také energie.


JAK GUA SHA POMÁHÁ?

Čínští lékaři věřili, že stagnace krve způsobuje nejrůznější nemoci a bolesti. Proto kámen Gua Sha využívali k rozproudění krve, ale také energie. 

Foto k blogu

Péče o obličej, krk a dekolt

Dnes už víme, že díky masážím pomocí Gua Sha můžeme rozproudit krev, uvolnit napjaté svaly, vyhladit pokožku a vrásky, odstraňovat otoky i bojovat s problematickou pletí. 

Zkuste každý večer aplikovat pleťový krém nebo olej proti vráskám pomocí Gua Sha. Díky tomu, že krev bude snadněji a rychleji cirkulovat pletí, aktivní látky se snadněji vstřebají a budou účinněji působit. Doporučujeme použít třeba Kokosový omlazující krém.

Jak správně masírovat pleť? Inspiruje se ve videu Éminence Organics.

 

Péče o tělo

Ženy bude asi nejvíce zajímat, že pravidelné masáže pomocí Gua Sha mohou pomoci bojovat proti celulitidě. Nedokáže celulitidu zcela odstranit, ale pomůže ji zmírnit. Uvidíte tak méně hrudek a ďolíčků. Kámen můžete použít na jakoukoliv část těla. Spolu se zdravou stravou a pohybem dokážete opravdu viditelných změn. Důležité je vytrvat.

PÉČE PROTI CELULITIDĚ KROK ZA KROKEM

1. Sprcha s tělovým peelingem

Nejprve si užijte sprchu s aplikací tělovýho peelingu. Ne příliš horkou, aby nevysušila pokožku. Cukrový peeling s borůvkami a sójou nebo Netřeskový peeling vyhladí a současně vyživí.

Strawberry Lotion

2. Vyberte si tělový produkt

Použijte tělový olej nebo bohaté tělové mléko k masáži těla. Meruňkový tělový olej pokožku neuvěřitelně zjemní a provoní. Netřeskový tělový olej s obsahem arniky uvolní svaly a zklidní pokožku. Hydratační tělové mléko s jahodou a rebarborou perfektně hydratuje a dodá vitamíny.

3. Masírujte

Nejčastěji nás celulitida trápí v oblasti stehen. Pohodlně si opřete nohu například o židli nebo stoličku a naneste olej nebo tělové mléko. Přiložte Gua Sha na spodní část stehna a pomalu dlouhým tahem a jemným tlakem přejíždějte po pokožce směrem k hýždím. Nevstřebaný olej nebo krém pak ještě vmasírujte dlaněmi.

Zařaďte Gua Sha do své každodenní péče o pleť a tělo a věnujte několik minut masáži. Budete se cítit skvěle.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Affiliate program