Kontaktujte nás: +420 734 236 363 | info@eminence-organics.eu

ZIMNÍ PÉČE PODLE TYPU PLETI

 

 Zimní péče

 

Zima je obdobím, kdy je třeba pozorovat změny a potřeby pleti. V této době dostává opravdu "zabrat". Chcete znát tipy na každodenní péči? 

JAK ZIMA OVLIVŇUJE POKOŽKU?

V zimě kvůli suššímu prostředí dochází k transepidermální ztrátě vody. To je označení pro proces, kdy voda prochází z dermis (hlubší vrstvy pokožky) přes epidermis a odpařuje se přes kožní bariéru. Bez vlhkosti z potu a okolí může chladnější počasí snadno zbavit pokožku přirozené mastnoty. To je pak příčinou suché pokožky, podráždění a dokonce i narušení kožní bariéry. 

Tomu všemu se můžeme vyhnout používáním produktů k udržování vlhkosti uvnitř pokožky. Než se ponoříme k doporučení konkrétních produktů pro každý typ pleti, zde jsou základní kroky, které zaručeně pomohou všem.

ZÁKLADNÍ KROKY PRO VŠECHNY TYPY PLETI

Dobrá zimní péče se skládá z několika klíčových kroků:

Vyčistěte

Vyčistěte pleť od nečistot, make-upu a usazenin, které mohou vést k ucpávání pórů. Používejte vždy šetrné produkty bez obsahu alkoholu a jiných dráždivých látek.

Tonizujte

Lehkou tonizaci proveďte tonikem nebo esencí. Přidáte tak další vrstvu hydratace a pleť zklidníte.

Vyhlaďte

Odstraňte odumřelou olupující se pokožku. Peeling je v tuto dobu vhodnější spíše jemnější enzymatický. Neobsahuje hrubší částečky, které by mohly pleť podráždit.

Naneste masku

Během chladnějších měsíců vyžaduje pleť extra hydrataci. Masku si dopřejte ideálně jednou až dvakrát týdně.

Posilte

Oživte a posilte pleť produktem, který obsahuje koncentrovanější dávku živin. Séra a oleje jsou nejvhodnější. Také bývají cíleny přímo na určitý typ pleti a určité řešení potíží.

Hydratujte

Pečující krém nanášejte dvakrát denně. Ráno dodáte pleti ochranu na celý den a večer po horké sprše nebo koupeli zabráníte jejímu vysušování. A nezapomeňte, že i v noci naše tělo pracuje. Pokožka stále přijímá důležité látky a obnovuje se.

Naneste oční péči

Používejte hutnější oční krém k hydrataci tenčí a jemnější pleti okolo očí.

Hydratace je v zimě důležitá, ale každý typ pleti má své specifické potřeby. Zaměřte se na ně a udělejte pro svou pleť ještě víc.

foto zimní péče

PÉČE O SUCHOU PLEŤ

Tento typ pleti v zimě trpí asi nejvíce. Už sama o sobě je napnutá a suchá. Chladné počasí a vytopené místnosti suchost ještě prohlubují. Pokožka se mnohem více loupe, svědí, je zarudlá a hrubá. Cílem tedy je udržet v pleti co nejvíce vláhy a pečovat o ochranou bariéru pleti. Jak toho dosáhnout?

1. Očistěte pleť Kokosovým čisticím mlékem.

2. Ideálním tonikem bude Pročišťujicí esence s březovou vodou.

3. K vyhlazení pleti použijte Zpevňující peeling s výtažkem z acai.

4. Živiny a hydrataci dodá Šípkový zpevňující olej s vitamíny C+E.

5. Nejvhodnější pleťový krém je pro vás bohatý Kokosový omlazující krém.

6. Dostatečnou péči o oční okolí poskytne Hydratační oční krém Pure Forest.

TIPY

Investujte do kvalitního hydratačního krému. 

Víme, že horká sprcha je v zimě lákavá, ale snažte se jí vyhýbat. Horká voda dokáže z pleti dostat spoustu vláhy a přirozeného kožního mazu.

Stále máte pocit, že je pleť suchá? Zkuste na noc pleťové balzámy. Balzám s šípkem a citronovou trávou poskytne další vrstvu ochrany a hydratace.

Používejte jemný peeling 1 - 2x týdně. Udržíte tak pleť bez olupujících se šupinek.

Firm_Skin_Exfoliating_Peel

PÉČE O MASTNOU PLEŤ

Pokud máte mastnou pleť, není vám cizí lesknoucí se čelo, viditelné póry a pupínky. Vaše pokožka produkuje více mazu, než je třeba. Make-up vám dlouho nevydrží, rychle sklouzává. Pleť je i na dotek hodně mastná. Jak zábránit nadměrné mastnotě a vzniku pupínků?

1. Vaší pleti bude vyhovovat Probiotické čisticí mléko.

2. Tonizujte pomocí Limetkového osvěžujícího tonika.

3. Sedne vám Exfoliační peeling na problematickou pleť.

4. Dopřejte si Probiotickou masku.

5. Pleť posílíte Biodynamickým krémovým sérem z chrpy.

6. Použijte úžasný Netřeskový hydratační krém.

TIPY

I když logika nám napovídá nepoužívat pleťové oleje, nevyhýbejte se jim. I mastné pleti v suchém prostředí oleje prospívají. Udržíte ji pružnou a dáte ji najevo, že není třeba, aby produkovala tolik přirozeného mazu.

U (nejen) mastné pleti je čištění základ. Nepodceňujte tedy tento krok. Čistěte pleť ráno i večer.

159_clearskinprobioticmasque-5in-hr

PÉČE O CITLIVOU PLEŤ

Citlivá pleť pozná příchod zimy opravdu spolehlivě. V důsledku ztráty vlhkosti svědí a bývá zarudlá. Jak o ni správně pečovat?

1. Očistěte Zklidňujícím heřmánkovým čisticím mlékem.

2. Tonizujte Zklidňujícím heřmánkovým tonikem.

3. S vyhlazením pomůže Zklidňující exfoliační peeling.

4. Pleť posílíte Biodynamickým obnovujícím olejem.

5. Krém z lípy a měsíčku pleť zklidní.

6. Jemnou oční péči poskytne Peptidový krém na oči Marine Flower.

TIPY

Stejně jako u suché pleti platí vyhýbat se horkým sprchám. Horká voda vysušuje pokožku a způsobuje citlivost a zarudnutí.

Dávejte si pozor na složení produktů. Nepoužívejte nic s obsahem, který by mohl pleť vysušovat. Je to zejména alkohol a mýdlo. Nový produkt vždy nejprve vyzkoušejte na menší části pleti. Podle reakce se pak můžete rozhodnout, zda jej aplikovat na celý obličej.

5110-HerbalRecoveryOil LR

PÉČE O SMÍŠENOU PLEŤ

Lidé se smíšeným typem pleti to mají složité. Musí zvládnout pečovat o suchá místa a bojovat s přebytečnou mastnotou na jiných místech. Usnadníme vám to. Vyzkoušejte tento způsob.

1. Očistěte pleť Netřeskovým hydratačním čisticím gelem.

2. Tonizujte Netřeskovým hydratačním tonikem.

3. Zpevňující exfoliační peeling s výtažkem z acai vyhladí pleť.

4. Používejte minimálně jednou týdně Netřeskovou masku.

5. Posilte pleť Mangostan krémovým sérem.

6. A jako třešničku na dortu naneste Peptidový krém Arctic Berry.

TIPY

Nebojte se používat olejová séra a pleťové oleje. Prospěje to mastnější pleti i suchým místům. Pomohou vám udržet pružnou a sjednocenou pleť.

Nepoužívejte pěnivé čisticí přípravky. Většinou obsahují sulfáty, jako je laurylsulfát sodný, který dráždí všechny typy pleti.

 Arctic BerryAť už se zaměříte na péči přímo pro váš typ pleti nebo zkusíte zatím jen základní kroky, nezapomínejte o pleť pečovat pravidelně, sledovat složení kosmetiky, dostatečně pít, nezanedbávat spánek a zdravě jíst.

Pro více tipů nás sledujte na Instagramu a Facebooku.

 

Affiliate program