Kontaktujte nás: +420 734 236 363 | info@eminence-organics.eu

SUKULENTY - BLAHODÁRNÉ KOSMETICKÉ INGREDIENCE

 eminence-organics-stone-crop_0

 

Účinky aloe vera už dnes zná snad každý, i když není žádným odborníkem v oblasti kosmetiky. Ze zkušenosti ale víme, že pokud jde o sukulenty, jsou zde další nenápadné rostlinky, které stejně tak působí blahodárně na naši pleť. O netřesku jste už určitě slyšeli. Možná vám název nic neříká. Jakmile ale ukážeme obrázek, pochopíte. Máte ho totiž možná i na vaší zahradě a kocháte se jeho krásou.

CO JE NETŘESK?

Malá sukulentní rostlina netřesk (anglicky Stone Crop) je doslova pěstována na kamenech. Daří se jí v kamenité půdě a může dokonce růst divoce na skalách. Nemá hluboké kořeny, nevyžaduje tedy ke svému růstu mnoho půdy ani vody. Daří se jí v suchém prostředí. Je ideální k osazení zelených střech, protože se snadno pěstuje, nepřitahuje škůdce a je odolná vůči chorobám.

Éminence Organics má dobrý důvod jej zařadit jako ingredienci do produktů. Patří dokonce mezi nejoblíbenější složky.

3446688169_b4967a7876_o-970x727

JAK SE POUŽÍVÁ?

Netřesky Éminence Organics jsou pěstovány v Maďarsku. Jsou nařezány na čtvrtiny a poté za nízkých teplot lisovány. Získává se z nich čerstvá šťáva, která přirozeně obsahuje všechny hydratační schopnosti netřesku.

Další metodou zpracování, kterou Éminence používá, je sušení a rozmělňování netřesku na prášek.

Víte, že netřesk v chladném počasí zčervená? Abychom zajistili, že si produkty zachovají jeho krásně zelenou barvu, zasazujeme netřesky do truhlíků a před prvním mrazem je přenášíme do vnitřních prostor.

ÚČINKY NETŘESKU

Stejně jako ostatní sukulenty (například aloe vera a opuncie) poskytuje netřesk hloubkovou a přitom lehkou hydrataci. Pomáhá tonizovat pokožku a zmírňovat známky stárnutí. 


Většina sukulentů má velmi mělký kořenový systém, který spoléhá na déšť, mlhu a rosu.  Zachycuje veškerou vláhu, kterou potřebuje k životu. Tvar netřesku přivádí vodu ke středu rostliny, kde je uložena, dokud ji rostlina nepotřebuje využít k růstu.


1. Hydratuje suchou pokožku

Tak jako se všechny sukulenty adaptovaly na suché prostředí tím, že zadržují velké množství vody ve stonku a listech, i netřesk má tuto schopnost. Většina sukulentů má velmi mělký kořenový systém, který spoléhá na déšť, mlhu a rosu, kterou potřebuje k životu. Tvar netřesku přivádí vodu ke středu rostliny, kde je uložena, dokud ji rostlina nepotřebuje využít k růstu. Tato schopnost zadržovat vodu umožňuje netřesku hluboce hydratovat suchou a dehydratovanou pokožku

2. Zklidňuje podrážděnou pokožku

Po staletí se netřesk používá v lidovém léčitelství ke zklidnění suché a podrážděné pokožky. Rozmačkané listy čerstvé rostliny nebo šťáva z nich získaná se tradičně přikládaly jako obklad k léčbě různých potíží, včetně popálenin, ekzémů a vředů. Tato schopnost zklidňovat dělá z netřesku ideální prostředek ke zmírnění příznaků suché a citlivé pokožky, jejího zarudnutí a svědění.

3. Rozjasňuje pleť

Pokud se na pleti objeví tmavé skvrnky, zřejmě v ní došlo k nadměrné produkci melaninu. To je často způsobeno nadměrnému vystavení UV záření nebo hormonální nerovnováhou. Podobně jako jiné přírodní alternativy hydrochinonu rozjasňuje netřesk pokožku tím, že ovlivňuje tyto procesy. Zesvětluje tmavé skvrny a postupně přispívá k rovnoměrnému tónu pleti.

4. Vyhlazuje vrásky

Vědecké studie potvrzují, že netřesk je bohatý na antioxidanty jako je antokyanin a kvercetin. Ty neutralizují volné radikály, které přispívají k předčasnému stárnutí pokožky. Pomáhají oddálit vznik jemných linek a vrásek a udržovat pleť mladistvou.

Netřesky se hojně využívají například pro "green design" ke zlepšení životního prostředí. To bylo pro Éminence inspirací použít jej jako jednu z charakteristických vůní a ingrediencí. Tak vznikla kolekce Stone Crop.


"Když si nejste jistí, zvolte vždy netřesk."


V Éminence Organics říkáme: "Když si nejste jistí, zvolte vždy netřesk." To znamená, že pokud nevíte, který produkt je vhodné použít, vyzkoušejte prostě produkt s netřeskem. Může je používat každý. 

Díky jeho svěží vůni si netřeskové produkty oblíbili i muži. Po holení může být pokožka zarudlá a podrážděná, proto je vhodné používat Netřeskový krém k jejímu zklidnění.

486_stone-crop

TOP PRODUKTY S NETŘESKEM

Netřeskový čisticí gel

Lehoučký gel, který můžete použít k očištění pleti třeba i ráno ve sprše. Stačí maličké množství a spolu s vodou jemně odstraní přebytečný maz a nečistoty. Neobsahuje žádné agresivní složky, nevysušuje pleť a zklidňuje ji.

Netřeskový okysličující peeling

Jemný prášek se při kontaktu s vodou přemění na pěnivou emulzi. Masáží pak krásně vyhladíte pleť, odstraníte odumřelé kožní buňky a umožníte tak pleti znovu zazářit. Zkuste smíchat Netřeskový peeling s Netřeskovým čisticím gelem. Pleť tak jedním krokem vyhladíte a vyčistíte. TIP: Letos Éminence připravila limitovanou dárkovou sadu, která přímo tyto dva produkty obsahuje.

Eminence-Organics-Holiday-2022-Stone-Crop-Gift-Set-w-Products – kopie

Netřeskové hydratační tonikum

Pro všechny, kteří milují minerální make-up nebo pudr, je tonikum ideální jako fixační sprej. Poslouží také k rychlému osvěžení pleti třeba po cvičení. K odstranění make-upu pak poslouží Netřeskový čisticí olej, který si poradí i s řasenkou. 

Tělová péče

Netřesk dokáže účinně hydratovat pokožku celého těla. Najdete ho v lehkém Netřeskovém tělovém mléku, Konturovacím krému nebo Netřeskovém tělovém oleji, který je skvělý k relaxační masáži těla.

Netřesk má opravdu co nabídnout a inspiroval jednu z nejoblíbenějších řad, které Éminence Organics má.

 

 

 

 

 

 

 

 

Affiliate program