Kontaktujte nás: +420 734 236 363 | info@eminence-organics.eu

TAJEMSTVÍ TAHITSKÉHO OLEJE MONOI

 

 Monoi

 

Tahitský olej monoi (vyslovuje se "mah-noy") je voňavý elixír vyrobený z kokosového oleje a květů tahitské gardénie, známé také jako tiaré.

V moderní kosmetice je tento olej známý poměrně krátkou dobu, v Jižním Pacifiku je ale používán ke zkrášlování už několik staletí.

I Éminence Organics zařadila tuto účinnou složku do svých produktů. Konkrétně je použita v řadě Age Corrective pro zralou pleť.

CO JE MONOI?

Monoi olej je prastarý přípravek vyrobený máčením poupat nebo okvětních lístků tahitské gardénie v kokosovém oleji. Tento vonný olej má kořeny na ostrovech Tahiti, Samoa, Tonga a Cookových ostrovech.

Kokosové ořechy odrůdy Cocos nucifera jsou pěstovány na korálové půdě a sklízeny ve zralém stavu. Ručně sbíraná poupata tahitské gardénie musí být použita do 24 hodin po sklizni. Podle místní tradice musí macerace (louhování) trvat minimálně 10 dní a vyžaduje minimálně 10 poupat gardénie na litr kokosového oleje.

Proces výroby oleje byl předáván generacemi léčitelů. Tento olej splňuje přísné standardy výroby, které jsou navrženy tak, aby chránily kulturní dědictví květů monoi.

 


Klíčové ingredience monoi hrají zásadní roli v různých polynéských kulturách. Například květ gardénie se používá v bylinkářství po tisíce let. Květiny také můžeme vidět v celé mytologii regionu.


 

HISTORIE MONOI

I když jeho původ není zcela jasný, olej používají tichomořští ostrované již více než 2000 let. To mu dává kulturní význam v celém regionu. Tradičně se tento lehký olej jantarové barvy používal při náboženských obřadech k čištění posvátných předmětů, jako léčivý přípravek ke zmírnění běžných onemocnění a jako víceúčelová kosmetická přísada ke zjemnění pokožky a vlasů.

Klíčové ingredience monoi hrají zásadní roli v různých polynéských kulturách. Například květ gardénie se používá v bylinkářství po tisíce let. Květiny také můžeme vidět v celé mytologii regionu.

Podle tahitské legendy byl květ gardénie údajně stvořen Ateou, oceánských bohem stvořitelem, a Tanem, bohem krásy. Kromě toho jsou tyto krásné květy považovány za symbol lidí a kultur regionu.

Stejně jako tahitská gardénie hraje kokos významnou roli v kulturách Jižního Pacifiku. Lidé spoléhali na kokosové palmy jako na zdroj potravy, oleje, dřeva a vlákniny. Kokos byl také součástí místních tradic.

 

Monoi masáž

 

CO DĚLÁ TUTO INGREDIENCI TAK UNIKÁTNÍ?

1. Hydratuje pokožku a vlasy

Monoi je zklidňující a ochranný olej, který hloubkové hydratuje pokožku, aniž by ji zbavoval jejích přirozených olejů. Obyvatelé Jižního Pacifiku dlouho používali monoi jako hydratační péči na celé tělo, aby chránili pokožku před vnějšími vlivy, jako jsou intenzivní tropické slunce a slaná voda.

V posledních letech je monoi vyhledávanou ingrediencí v kosmetickém průmyslu. Kokosový olej má obrovské hydratační účinky. Obsahuje esenciální mastné kyseliny, jako je kyselina laurová, které napravují pokožku a poškozené vlasy.

2. Zmírňuje stárnutí pokožky

Není divu, že si lidé předávali svá tajemství krásy z generace na generaci. Péče o pokožku pomocí tohoto silného elixíru může minimalizovat viditelné známky stárnutí.

Kokosový olej je neuvěřitelná superpotravina plná antioxidantů, jako je vitamín E a kyselina ferulová, které mají silné účinky proti stárnutí. Pomáhají neutralizovat účinky poškození volnými radikály. Negativní vlivy vnějšího prostředí, jako jsou sluneční UV záření a teplo, působí na pokožku, ve které vznikají volné radikály a způsobují jemné linky a vrásky.

3. Zklidňuje pokožku

Jedním z hlavních benefitů monoi je jeho zklidňující účinek, který má na reaktivní a chronicky suchou pokožku. Monoi olej může také působit jako protizánětlivý prostředek, který snižuje příznaky známých kožních onemocnění, včetně ekzému a kontaktní dermatitidy. Květy gardénie mají vysoký obsah methylsalicylátu a kyseliny laurové, což jsou složky známé pro zklidňující a regenerační vlastnosti.

JAK ZAŘADIT MONOI DO VAŠÍ PÉČE O POKOŽKU?

V Éminence Organics používáme monoi k hloubkové hydratači pokožky, zvýšení pevnosti a oddálení viditelných známek stárnutí. Zde je několik produktů péče o pleť, které obsahují tuto luxusní složku.

Omlazující noční krém na obličej, krk a dekolt

Ultra bohatý a výživný noční krém, který hydratuje, minimalizuje známky stárnutí, zpevňuje povislou kůži kolem krku a čelisti.

 

Noční omlazující krém s monoi na obličej a dekolt 60 ml

Omlazující exfoliační čisticí mléko s Monoi

Jemné mléko s exfoliačními účinky, které odstraňuje nečistoty, zbavuje pleť odumřelých kožních buněk a vyhlazuje pokožku.
Monoi_Age_Exfoliating_Cleanser – kopie

Omlazující noční tělový krém s monoi

Hydratační tělový krém, který skvěle působí během noci. Ráno se probudíte s pevnější a na dotek hladší pokožkou.

 eminence-organics-monoi-night-body-cream-400x400

 

Affiliate program