Kontaktujte nás: +420 734 236 363 | info@eminence-organics.eu

JAK PŮSOBÍ KMENOVÉ BUŇKY V KOSMETICE?

 

foto blog

 

Držíte krok se současnými trendy v péči o pleť? Pak už jste určitě slyšeli o kmenových buňkách - jedinečné účinné složce v boji proti stárnutí pleti. Ale kolik toho o nich vlastně víte?

CO JSOU KMENOVÉ BUŇKY?

Kmenové buňky najdeme v tělech rostlin, zvířat i lidí. Jejich speciální schopností je, že se dokážou dělit a přeměňovat na jakýkoliv jiný typ buňky. Umí tak napravovat a obnovovat části těl. 


Pokud aplikujeme produkty s kmenovými buňkami lokálně, stimulujeme a aktivujeme tělu vlastní kmenové buňky, které začínají vykonávat svoji práci - zpevňují pokožku a udržují ji přirozeně pružnou.


JAK FUNGUJÍ?

S přibývajícím věkem jsou kmenové buňky méně aktivní, doplňování kolagenu se snižuje, což má za následek vznik vrásek a dalších viditelných známek stárnutí. Pak je vhodné sáhnut po produktech s obsahem kmenových buněk. Pokud aplikujeme produkty s výtažky z kmenových buněk pravidelně a lokálně, stimulujeme a aktivujeme tělu vlastní buňky, které začínají vykonávat svoji práci. Zpevňují pokožku a udržují ji přirozeně pružnou.

Výtažky z kmenových buněk používané v produktech péče o pleť (nikoli samotné živé buňky) pocházejí většinou z rostlin a ovoce, které jsou schopné zůstat čerstvé po dlouhou dobu. I Éminence Organics tyto kmenové buňky využívá.

argánie

ARGANOVÉ KMENOVÉ BUŇKY

Kolekce Age Corrective Night obsahuje komplex arganových kmenových buněk získaných ze semen muškátového oříšku a kmenových buněk argánie trnité neboli arganovníku. Tento strom podobný olivovníku najdeme přirozeně růst jen v Maroku. Aby byl schopen žít v suchém prostředí po dlouhou dobu, vyvinula se u něj neuvěřitelná schopnost samoregenerace. Právě jeho kmenové buňky mohou pleťové kožní buňky naučit regenerovat stejným způsobem. Podporují regeneraci dermálních kmenových buněk a tím zvyšují hustotu pokožky. Výsledek? Pevná a mladistvá pleť.

zelené jablko

KMENOVÉ BUŇKY ŠVÝCARSKÉHO ZELENÉHO JABLKA

Dalším typem kmenových buněk, které najdete v kolekci Age Corrective, jsou kmenové buňky ze švýcarského zeleného jablka. Získávají se z odrůdy Uttwiler Spatlauber. Ta je plná bílkovin a fytonutrientů, které zabraňují postupnému stárnutí epidermálních buněk, zvyšují pružnost a pevnost pleti.

Od prvního použití kmenových buněk ušel kosmetický průmysl dlouhou cestu a zdá se, že si v něm tyto ingredience zaslouženě našly své pevné místo.

 

Affiliate program