Kontaktujte nás: +420 734 236 363 | info@eminence-organics.eu

POMOC, LÉTO!

sunscreen_carousel

 

Slunce a pot: dva největší nepřátelé vaší pleti. Poradíme vám, co vám zachrání kůži. Doslova!

V létě na naši pleť číhá mnoho nástrah. Chlórovaná voda v bazénech, mořská sůl u moře… S čím se však setkáte v rozpáleném městě, na výletě i u vody jsou slunce a pot. Jak bojovat proti škodám, které mohou napáchat?

NEPŘÍTEL Č. 1: SLUNCE

Výskyt zhoubných melanomů za posledních třicet let stoupl čtyřikrát. Pokud se ale zrovna nepohybujete v rozpáleném Středomoří, stačí vám krém s ochranným faktorem 30. Je zbytečné podléhat hysterii a pořizovat si přípravky s vysokým UV filtrem, který paprsky blokuje a zatěžuje pokožku další dávkou chemie. Slunce totiž potřebujeme k tvorbě životně důležitého vitamínu D. Na druhou stranu platí, že ultrafialové záření proniká i několik desítek centimetrů pod vodní hladinu a opálit se do jisté míry můžete i přes sklo, což hrozí zejména při dlouhých cestách autem na dovolenou.

TIP BARBORY MARCKX:Tropical vanilla

„Neopaluji se nijak cíleně. Pro přirozený vzhled a hlavně pro zdraví stačí normálně se pohybovat venku: vyhýbat se největšímu žáru kolem poledne, střídat slunce a stín a hlavně obnovovat vrstvu krému po každém koupání. Osvědčil se mi jemný tělový krém Éminence Organics se zklidňujícími účinky tropické vanilky a UV filtrem 32. Obsahuje například i bambucké máslo, které pleť hydratuje a mikronizovaný oxid zinku, který hojí podráždění a záněty. Na obličej používám voděodolné minerální pudry Éminence s ochranou proti UVA a UVB záření s faktorem 30. Minerály redukují kožní maz, vyživují pleť a zároveň ji tónují. Vitamíny a ovocné výtažky dodávají hojivé a protizánětlivé účinky. Pudry splývají s pletí, takže nevytvářejí efekt masky a existují dokonce v bezbarvé variantě pro muže a děti.

 

NEPŘÍTEL Č. 2: POT

V horku se potíme neustále a díky potu naše tělo reguluje svou tělesnou teplotu a brání se přehřátí. Používat antiperspiranty, které by měly pocení zabránit a navíc obsahují velké množství zdraví škodlivých aluminiových solí je proto hloupost. Pot tělo zbavuje toxinů, ovšem na citlivější pleť působí příliš agresivně. A protože máme tendenci si obličej neustále oplachovat a otírat, ještě více tak přispíváme k vysušování a podráždění pleti. Používat dobrý pleťový krém a během dne jej několikrát obnovovat je naprostá nezbytnost.

                                                            TIP BARBORY MARCKX:

sunscreen2 „Snažím se o pleť obličeje maximálně pečovat, protože právě ona je v letních měsících prvním indikátorem jakýchkoli prohřešků a problémů. Snažím se nezatěžovat ji během dne hutnými krémy, oblíbila jsem si například hydratační gel Éminence Organics s výtažky z netřesku, medvědice a zeleného čaje, který předchází pigmentaci a zároveň pokožku léčí a vyživuje. Jednou denně je také dobré aplikovat na vysušenou a zarudlou pleť koncentrované sérum, které ji dokonale hydratuje, léčí a osvěží. Proti drobným vráskám a stárnutí pleti mi pomáhá sérum s kyselinou hyaluronovou a výtažky z jahod a rebarbory. Vypíná pokožku, zjemňuje pleť a přirozeně vyplňuje kontury obličeje. Na odlíčení make-upu používám čistící mléko pro citlivou pokožku s extraktem z heřmánku, arniky a rozmarýnu, které ji zklidní, hojí omlazuje a zároveň stimuluje krevní oběh. Kapku séra z arniky a heřmánku proto občas přimíchám i do klasického krému nebo masky.“

 

 

 

 

Affiliate program