Kontaktujte nás: +420 734 236 363 | info@eminence-organics.eu

KYSELINA HYALURONOVÁ NENÍ JEN MÓDNÍ TREND

 

 Social-Media-Package-850x490-02

Pro zdravě vypadající pleť je klíčová hydratace. To je důvod, proč odborníci na péči o pleť milují kyselinu hyaluronovou. Může se zdát, že tento pojem je dnes pouze módní záležitost. Ale je to mnohem víc než to.

Kyselina hyaluronová je látka přirozeně se vyskytující v naší pokožce. Zadržuje vodu, udržuje pokožku hydratovanou a hebkou. Skvěle také pomáhá při redukci linek a vrásek.

CO JE KYSELINA HYALURONOVÁ?

Jednoduše řečeno je tato kyselina přirozené "zvlhčovadlo". Znamená to, že přitahuje a udržuje vlhkost v pleti. Má schopnost pojmout až tisícinásobek své váhy. Největší množství kyseliny hyaluronové se vyskytuje v epidermis, tedy v nejsvrchnější části pokožky. Čerpá vlhkost z hlubších částí pokožky, ale i vnějšího okolí, tedy ze vzduchu.


Okolo čtyřiceti let můžeme ztratit až 50 % přirozeného výskytu

kyseliny hyaluronové v pokožce.



Úbytek kyseliny v pokožce způsobuje viditelné známky stárnutí, tedy jemné linky a vrásky. V suchém podnebí nebo větrném počasí proto nezapomeňte do své péče o pleť zařadit produkty s jejím obsahem. Zvláště s přibývajícím věkem je třeba na hydrataci více dbát. Okolo čtyřicátého roku klesá množství kyseliny hyaluronové v pokožce až o 50 %. Za ztrátu kyseliny nemůže jen věk, ale i vliv slunce, znečištěného životního prostředí a působení volných radikálů.

KDY BYCHOM MĚLI POUŽÍVAT KYSELINU HYALURONOVOU?

Nezáleží na typu pokožky ani na jejím stavu. Všechny potřebují hydrataci k zachování neporušenosti kožní bariéry, která brání různým infekcím. Nejvíce ji samozřejmě vyžaduje pokožka tzv. dehydratovaná, tedy velmi vysušená.

Pokud máte geneticky danou suchou pokožku, znamená to, že postrádá olej potřebný k udržení přirozené hydratace. V tomto případě je kyselina hyaluronová nesmírně užitečná. 

I ti, kteří nemají chronicky dehydratovanou pokožku, účinky kyseliny ocení zejména v extrémních povětrnostních podmínkách, v suchém prostředí nebo v zimě. Ústřední topení dokáže na pokožce také napáchat veliké škody. Stejně tak klimatizace.

V suchém prostředí nebo při nízké vlhkosti v ovzduší se voda z našeho těla vypařuje a pokožka je pak sušší a šupinatá.

STRUKTURA KYSELINY HYALURONOVÉ A RŮZNÁ MOLEKULOVÁ HMOTNOST

Na produktových štítcích si můžeme všimnout různé molekulové hmotnosti kyseliny hyaluronové. To souvisí s tím, jak hluboko může molekula kyseliny proniknout do pokožky. Molekuly s nízkou a středně těžkou hmotností pronikají hlouběji do struktury pokožky a poskytují maximální podpovrchovou hydrataci, která zvlhčuje kožní buňky.

Mailchimp banner (10)

Éminence Organics uvedla na trh dva nové produkty kolekce Strawberry Rhubarb Hyaluronic. Ty kombinují různé hmotnosti botanické kyseliny hyaluronové a kořen proskurníku. 

Nízkomolekulární kyselina se lépe vstřebává do pokožky a dodává hloubkovou hydrataci. Středněmolekulární hydratuje povrch a uzamyká tak vlhkost uvnitř. Proskurník také výrazně pomáhá udržovat pokožku hydratovanou.

Hydratační tělové mléko a Krémové sérum s jahodou a rebarborou dodávají okamžitou a hloubkou hydrataci a současně posilují kožní bariéru. Zanechávají pokožku hladkou a zářivou.


                                        Strawberry Lotion           Strawberry cream serum

 

ÚČINKY KYSELINY HYALURONOVÉ PODLE TYPU PLETI

Suchá pleť

Typ pleti, kterému kyselina hyaluronová nejvíce prospívá. Suchá pokožka se projevuje nedostatečnou produkcí kožního mazu a ztrátou vlhkosti. Začleněním produktů s kyselinou hyaluronovou do vaší péče o pleť poskytnete pleti tolik potřebnou vláhu.

Smíšená pleť

Pokud máte pleť smíšenou, nejspíše se potýkáte se suchými skvrnkami se sklonem k šupinatění a mastnou T-zónou. Kyselina hyaluronová vysušené oblastí zvlhčí a zklidní a navrátí pokožce rovnoměrnější povrch.

Mastná pleť

Je způsobena nadměrnou tvorbou kožního mazu, kterou spouští řada faktorů včetně genetiky, hormonů a životního prostředí. Kyselina hyaluronová dokáže "vycvičit" pleť, aby produkovala správné množství kožního mazu. Hydratovaná pokožka nemá potřebu tolik se promašťovat.

Citlivá pleť

Je často podrážděná a náchylná k zarudnutí. Někde je tento typ zapříčiněn genetikou a hormonální nerovnováhou, ale podráždění může způsobit i počasí nebo nešetrné kosmetické přípravky.Hydratovaná pokožka vytváří silnou bariéru a tím se přirozeně chrání.

 Mailchimp banner (7)

Už jste vyzkoušeli naše novinky? Pochlubte se na našem Facebooku a podělte se s námi o zkušenosti. 

Affiliate program