Kontaktujte nás: +420 734 236 363 | info@eminence-organics.eu

JARNÍ FLOW

 

 

S prvními paprsky slunce cítíme probuzení. Vše kolem nás začíná kvést a znovu ožívá po dlouhé zimě.

V zimních měsících s krátkými dny jsme zůstávali doma a celkově uzavření. S jarem přichází touha jít ven, otevřít se, zase znovu ožít. Vše, co nám zima ukryla, se dere znovu na povrch. Jaro nám dává příležitost se oprostit od starých věcí a dodává nám chuť zkoušet ty nové.

Říká se, že když dobře vypadáte, tak se dobře cítíte – ale toto staré pořekadlo funguje i naopak. Zjistíte, že když vyčistíte svou mysl a tělo, obvykle budete zářit i na venek.

Dnes si představíme pár tipů, jak začít s příchodem tohoto období harmonicky:

1. JÓGA


 

Dlouhá léta je nám známo, že jóga není pouze o cvičení, ale o propojení těla a mysli, hmotného s nehmotným.

Jóga je o zklidnění v tomto uspěchaném světě a ponoření se znovu do sebe sama. Dodává nám fyzickou i duševní sílu a pomáhá lépe zvládat stresové situace. Při pravidelném cvičení se zlepšuje krevní oběh. Při učení se správným dechovým návykům můžeme pociťovat zlepšení naší kondice.

Velkou výhodou je také fakt, že s jógou může začít opravdu každý. Jóga nás do pozic nenutí, vše probíhá postupně s ohledem na naší fyzickou stránku.

TIP: Pokud nemáte během náročného dne dost času, vyzkoušejte Lunch Express lekci. Mnoho jógových studií ji nabízí. Vy si tak můžete zpestřit den krátkým protažením mezi schůzkami.

 

2. OTUŽOVÁNÍ

 

Otužování získává čím dál větší popularitu. Nejen díky slavnému Wimu Hofovi. Nizozemci, který je známý svou odolností proti chladu a držitelem několika rekordů v této oblasti.

Tím, že se budete pravidelně otužovat, zlepšíte svou odolnost vůči chřipkám. Při ochlazení těla nutíte své srdce, aby intenzivněji dodávalo krev do vašich orgánů. Dochází tak k regeneraci svalů, kloubů a zlepšení krevního oběhu.

Samozřejmě je potřeba začínat pomalu a s respektem.

TIP: Začněte ráno studenou sprchou. Doporučuje se začít od chodidel po kolena, od dlaní po lokty. Postupujte nahoru směrem k srdci. Díky průtoku krve z končetin do centra těla a nervové soustavě, bude mít tělo pocit, že se otužuje celé.

 3. SAUNOVÁNÍ

 

Saunování bylo praktikováno v historii po celém světě.  Ve skandinávských saunách, tureckých lázních a potních chýších domorodců v různých kulturách. Časopis Journal of Environmental and Public Health píše: „Pocení v sauně je terapeutická metoda, která podporuje eliminaci toxických stopových kovů.“ To je dostatečná motivace k tomu, abychom experimentovali s detoxikací potem – zvláště pokud tento experiment zahrnuje relaxaci v parní lázni.

TIP: Obecně platí, že prohřívání těla by mělo trvat 8 až 15 min. v závislosti na tom, jak se budete v horku cítit. Mezi jednotlivými etapami si dopřejte pauzy, při kterých se půjdete ochladit.

 

 4. DETOX PLETI

 

Nečistoty denně ucpávají naše póry. Je proto nezbytné tyto nečistoty z naší pleti odstranit. Detoxikační složky, jako je termální bahno, netřesk a lotos, vytahují z pokožky mastnotu, nečistoty a zanechávají povrh pokožky čistý.

Zde jsou čtyři produkty, které k detoxikaci doporučujeme:

NETŘESKOVÝ ČISTÍCÍ OLEJ

Jemně odstraňuje nečistoty a obnovuje rovnováhu v pokožce. Je plný hydratačních olejů ze slunečnice, jojoby, rozjasňujícího netřesku a komplexu microgreens. Tento lehký a luxusní olej jemně odstraňuje make-up a hluboce čistí.

Ideální také pro muže – změkčuje vousy a dodává jim lesk. Lze jej také použít pro hladké a pohodlné oholení.

 

NETŘESKOVÝ OKYSLIČOVACÍ PEELING

Tento exfoliant na bázi pěnivého prášku využívá microgreens – rostlinné klíčky, netřesk, rýžovou mouku a prášek z fazole azuki. Šumivá emulze obnovuje a revitalizuje pokožku. Dokonale odstraňuje nečistoty. Pokožka je zářivá a jemná.

DETOXIKAČNÍ NOČNÍ KRÉM S LOTOSEM

Lehký gelový krém je plný hydratačního lotosu, silných zelených microgreens a zvlhčujících kuliček jojobového oleje. Zabraňuje ztrátě vody a udržuje pleť stále dostatečně hydratovanou.

NA PROHŘÁTÍ:

AKTIVNÍ MASKA Z MAĎARSKÉHO BYLINNÉHO BAHNA

Obohacené o termální bahno, toto ošetření otevírá póry, odstraňuje nečistoty a zvyšuje krevní oběh. Eliminace toxinů zanechává pokožku zdravější a hladší.

 

Na prohřátí těla a detoxikaci doporučujeme vyzkoušet Gimber drink

Koncentrovaný ginger shot plný organického peruánského zázvoru, citronů, jemných bylinek a koření je známý svými protizánětlivými a antibakteriálními účinky.

Posiluje imunitu, snižuje cholesterol, urychluje spalování, rozproudí krevní oběh, detoxikuje, podporuje trávení a pořádně „nakopne“.

Výborný je do čaje a vody jako shot, ale dá se s ním čarovat i v kuchyni

Okořeňte si jaro a načerpejte energii.

Jak přistupujete k jarnímu období vy? Podějte se s námi o vaše tipy na našich sociálních sítích.

Affiliate program