Kontaktujte nás: +420 734 236 363 | info@eminence-organics.eu

KERATÓZA PILARIS - ZBAVTE SE "KUŘECÍ KŮŽE"

 393-felix-9235-jir_1

Trápí vás suchá kůže s drobnými pupínky a flíčky vyskytující se zejména na zadní straně paží, stehnech a pozadí? Jedná se nejspíše o keratózu pilaris, takzvanou "kuřecí kůži".

CO JE KERATÓZA PILARIS A CO JI ZPŮSOBUJE?

Je to velice časté, ale bezbolestné onemocnění kůže. Tyto malé červené hrbolky a suché skvrny jsou často popisovány jako "kuřecí kůže" právě kvůli svému vzhledu. V závislosti na ročním období se mohou projevy zhoršovat kvůli nedostatku vlhkosti vzduchu. 

Co ji způsobuje? V zásadě je to nahromadění keratinu do otevřeného vlasového folikulu. Keratin, klíčový protein, který se nachází v epidermis, je nezbytný pro ochranu kožních buněk před infekcí. Pokud dojde k nahromadění, vytvoří zátku blokující vlasové folikuly a má za následek červenou a hrbolatou pokožku. 

Dermatologové si nejsou zcela jisti, proč se to děje, ale některé důvody jsou jisté. Suché počasí, hormonální změny a náchylnost ke kožním onemocněním, jako je atopická dermatitida.


Keratóza pilaris se často zaměňuje

s akné nebo míliemi.


 

ROZDÍL MEZI KERATÓZOU PILARIS, AKNÉ A MÍLIÍ

Keratóza pilaris se často zaměňuje s některými dalšími běžnými kožními problémy, jako jsou akné a mílie.

Akné je způsobeno spojením odumřelých kožních buněk a kožního mazu ve vlasovém folikulu, což vede k rozvoji bakterií a zanícení.

Mílie vzniká nahromaděním odumřelých buněk a keratinu pod kůží, ne přímo ve vlasovém folikulu.

Keratóza má podobu malých červených pupínků a suchých míst, které pokrývají širší oblast kůže (paže, nohy), zatímco mílie jsou bílé nebo žluté hrbolky, které se většinou vyskytují na bradě, nosu a tvářích.

 Jak se zbavit KERATOSIS PILARIS

 

JAK SE JÍ ZBAVIT?

Pokud budete důslední v dodržování následujícího plánu, nebude těžké se této nepříjemnosti zbavit.

1. Nepoužívejte agresivní koupelové přípravky

Pokožka trpící keratózou pilaris je už tak dost suchá a drsná. Není proto vhodné ji ještě více vysušovat a dráždit. Místo agresivních sprchových gelů a mýdel používejte zklidňující a vyživující přípravky. Do koupele můžete přidávat regenerační oleje, jako je třeba Meruňkový tělový olej nebo Netřeskový tělový olej.

2. Aplikujte častěji peeling

Pravidelnou exfoliací zabraňujete usazování odumřelých kožních buněk. Používejte produkty, které obsahují přírodní exfolianty, jako jsou cukrové nebo solné peelingy, které jemně obrušují suchou pokožku, aniž by způsobovaly podráždění. Houbička s lufou je další skvělý pomocník při odstraňování odumřelýchvo buněk.

3. Horká voda škodí

Sprchování a koupel v horké vodě odlučuje z pokožky přirozený kožní maz a tím ji nepřiměřeně vysušuje. Dopřejte si proto raději vlažnou sprchu, která udrží rovnováhu hydratace pokožky.

Tělové mléko

4. Pravidelně hydratujte

Po koupeli nebo sprše nezapomínejte na dostatečnou hydrataci nanesením tělového mléka nebo krému. Jedním z našichnejoblíbenějších vhodných produktů je Mangostan tělové mléko , které pokožku dostatečně zvlhčí a oživí díky komplexu kyseliny mléčné.


Pozor na těsné oblečení.

Stav pokožky se při jeho nošení zhoršuje.


  

5. Vyvarujte se nošení těsného oblečení

Tření způsobené přiléhavým oblečením může pokožku dráždit, protože narušuje přirozenou bariéru pokožky, která chrání před bakteriemi a záněty. Způsobuje také suchost pokožky, což zvyšuje riziko ucpávání pórů. Těsné džíny proto nejsou dobrou volbou.

 

Pokud i přes důsledné dodržování těchto kroků během několika týdnů nenastane zlepšení stavu pokožky, obraťe se na kosmetické profesionály nebo dermatology.

 

 

 

Affiliate program