Kontaktujte nás: +420 734 236 363 | info@eminence-organics.eu

JAKÉ MNOŽSTVÍ PRODUKTU JE SPRÁVNÉ APLIKOVAT?

 

Zajímá vás, kolik produktu péče o pleť použít? Na množství zde opravdu záleží. Při aplikaci příliš velkého množství může docházet k podráždění pleti nebo přetížení. V případě nedostatečného množství přijdeme o ceněné účinky. Jaké je tedy to nejúčinnější?

JAKÉ JE TO SPRÁVNÉ MNOŽSTVÍ

Jednou z nejčastějších chyb v péči o pleť je nanášení příliš velkého množství produktu. Zejména při aplikaci profesionálních kosmetických produktů je třeba mít na paměti, že složky v nich obsažené jsou velmi koncentrované. Postupujte podle následujícího návodu:

Množství produktu

ČIŠTĚNÍ

Množství: velikost borůvky

Postupem času může používání příliš velkého množství produktu k čištění pleti narušit kožní bariéru, která udržuje vlhkost. To ohrožuje přirozenou schopnost udržovat pleť hydratovanou a v rovnováze. Pleť je přesušená a podrážděná.

Příliš malé množství nedokáže pleť dostatečně vyčistit. To vede k ucpávání pórů.

Doporučujeme použít množství přibližně velikosti borůvky. Pleť bude krásně čistá a zůstane hydratovaná. Buďte ke své pleti šetrní. Používejte vlažnou vodu a vyhněte se příliš velkému třetí pleti. Vyzkoušejte pro začátek Netřeskový čisticí gel, který je jemný, obsahuje rostlinné výtažky, které pomáhají vyrovnat tón pleti a minimalizuje výskyt pigmentových skvrn.

TONIKUM

Množství: tři stříknutí spreje

Tonikum dokončuje proces čistění a připravuje pleť na aplikaci dalších produktů. Odstraňují drobné nečistoty, které ještě na pleti zůstaly a dodávají jí potřebnou základní hydrataci. Především také poskytuje pleti rovnováhu a připravuje ji na absorbování živin z následné péče. 

Používejte je ideálně ráno i večer, ihned po čištění. Postačí tři stříknutí spreje přímo na pleť nebo naneste na vatový tampon a jemně rozetřete na obličej a krk. 

TIP pro profesionály: nanášejte tonikum, dokud je pleť ještě mírně vlhká. To pomáhá aktivním složkám lepšímu vstřebávání.

ESENCE

Množství: velikost borůvky

Esenci můžeme použít po čištění a tonizaci nebo také před nanesením finálních produktů. Opět pomáhají připravit pleť na všechny následně použité produkty. Použijte například Esenci Kombucha Microbiome, která obsahuje pre, pro (neobsahuje živé probiotické kultury) a postbiotika. Rozjasňuje pleť a upravuje kožní mikrobiom. Aplikujte vtlačením do pokožky až do úplného vstřebání. 

Esence konzist.

PEELING

Pravidelný peeling je nezbytnou součástí péče o pleť. Pleť se přirozeně obnovuje a může se zanášet odumřelými kožními buňkami, kožním mazem a jinými nečistotami. Peeling pomáhá zrychlit obnovu kožních buněk tak, že uvolňuje cestu novým zdravým buňkám. 

Peeling hraje hlavní roli v péči o pleť, ale i zde platí, že se nic nesmí přehánět. Příliš častý peeling může napáchat škody. Pro šetrnou exfoliaci doporučujeme následující: 

Práškový exfoliant: pro exfolianty, jako je třeba Rýžový peeling s jahodou a rebarborou doporučujeme použít množství velikosti maliny. V dlani přidejte pár kapek vody a jemně vmasírujte do pokožky. Důkladně opláchněte.

Enzymatický peeling: nanášejte množství o velikosti maliny nebo jednu až dvě pumpičky u produktů, jako je například Exfoliační peeling na problematickou pleť s vrbovou kůrou

PLEŤOVÁ MASKA A SPECIÁLNÍ PÉČE

Množství: Velikost třešně

Pleťová maska je jeden z nejlepších způsobů, jak dát pleti okamžitou vzpruhu. Obsahují koncentrované množství vitamínů a složek bohatých na živiny. V Éminence Organics existuje pleťová maska pro každý typ pleti a pro každý problém, který s pletí můžeme řešit. 

Hydratace  a dodání vitamínů prospívá každému typu a Citrusová maska s kapustou a vitamíny C+E právě to umí. Koktejl namíchaný z citrusů, výtažku z rebarbory, listové zeleniny a avokádového oleje tvoří ochrannou bariéru proti volným radikálům.

Pokud jde o aplikaci pleťové masky, méně je více. Doporučujeme nanášet vrstvu tenkou asi jako punčochové kalhoty. Malé množství masky smíchejte v dlani s pár kapkami vody a rovnoměrně naneste na obličej, krk a dekolt. Masku je dobré nechat působit 5 - 10 minut a následně jemně odstranit vlažnou vodou. 

B5850FA0-D296-4D9C-90D5-EA852EFD7C15

SÉRA, OLEJE A PLEŤOVÉ EMULZE

Množství: velikost hrášku nebo 2 - 3 kapky

Co se týče olejů, sér a emulzí, opět platí, že stačí opravdu malé množství. Účinné receptury obsahují velmi koncentrované množství aktivních složek, které posilují celkové zdraví pleti a zaměřují se na specifické potíže s pletí a její stavy. Mohou být použity samostatně nebo ve vrstvách, aby se zvýšily jejich účinky.

Pro sérum a olej doporučujeme vtlačit do pleti tři kapky. Jedním z účinných prostředků k hydrataci pleti je Hyaluronové sérum s jahodou a rebarborou. Nanášejte tenkou vrstvu na celý obličej nebo na místa, u kterých cítíte, že hydrataci potřebují. Aplikujte ideálně 1 - 3x denně.

U emulzí, jako je Mangostan obnovující koncentrát nebo Bambusové krémové zpevňující sérum (mají texturu podobnou pleťovému mléku), používejte ještě méně než u sér a olejů. Stačí jedna pumpička.


Pleťový krém nanášejte ideálně na vlhkou pleť nebo přidejte pár kapek vody do dlaní.


 

PLEŤOVÉ KRÉMY, TĚLOVÁ MLÉKA A KRÉMY

Množství: pleťový krém velikost borůvky, u tělové péče je to samozřejmě individuální, ale obecně doporučujeme velikost třešně

U pleťových krémů většina z nás při aplikaci opravdu nešetří. Obvykle máme pocit, že čím více krému naneseme, tím pro pleť lépe. Opak je ale pravdou.  Použití příliš velkého množství může ve skutečnosti omezit schopnost pleti správně absorbovat prospěšné složky a způsobovat hromadění  produktu na jejím povrchu. Výsledek? Ucpané póry a nevýrazná pleť.

Použijte opravdu jen málo, velikost borůvky, a nanášejte ideálně na vlhkou pleť nebo přidejte pár kapek vody do dlaní. Uvidíte, že to stačí. Krém navíc získá konzistenci, která se mnohem lépe roztírá a vstřebává.

Pleťový krém nanášejte i na dekolt a krk a postupujte vždy jemnými pohyby směrem vzhůru až k linii vlasů.  Krásně stimulujete krevní oběh a pleť bude zářivá. Vyzkoušejte třeba Liftingový krém s výtažkem z acai. Vyhladí, zpevní a hydratuje pleť.

Pokud jde o tělovou péči, zkuste opět používat o něco méně produktu, než jste zvyklí. Množství je samozřejmě individuální, ale obecně doporučujeme použít množství velikosti třešně. Okamžitou a dlouhodobou hydrataci vám poskytne Tělové mléko s jahodou a rebarborou.

OČNÍ PÉČE

Množství: zrnko rýže

Okolo očí je pleť nejtenčí a nejkřehčí. Z toho důvodu se zde mnohem dříve objevují vrásky, pleť může být suchá a často se objevují i otoky. S touto citlivou oblastí je potřeba zacházet opatrně. Při aplikaci očních krémů bohatě stačí množství velikosti zrnka rýže na celé oční okolí. Krém jemně vklepejte, snažte se pokožku nenatahovat.

KDY APLIKOVAT PRODUKTY?

Denně (ráno a večer)

Čištění

Tonikum

Sérum/olej/emulzi

Oční krém

SPF (ráno)

Týdně (1-2x)

Peeling

Masku

Měsíčně

Profesionální ošetření. Najděte si svůj salon Éminence Organics a pravidelně nechte pleť ošetřit odborníkem. 

Máte chvilku čas? Klikněte na odkazy níže a sdělte nám, prosím,  své zkušenosti s kosmetikou a s naší spoluprací. Nebo nám nechte vzkaz přímo u produktu na našem e-shopu. 

Google recenze

Facebook recenze

Affiliate program