Kontaktujte nás: +420 734 236 363 | info@eminence-organics.eu

JAKÉ CHYBY V PÉČI O PLEŤ DĚLÁME?

 

Foto k blogu

Máte pocit, že ať děláte, co děláte, vaši pleť stále něco trápí? Suchost, pupínky, podráždění jsou nejčastější potíže, které řešíme.

Každodenní aktivity a kroky v péči o pleť často děláme automaticky. Příliš nad nimi nepřemýšlíme. Nebo naopak zapomínáme na to, že bychom něco měli dělat pravidelně, ale nepřijde nám to až tak důležité. 

Které to jsou?

7 chyb v péči o pleť

1. LOŽNÍ PRÁDLO

Perete pravidelně a často ložní prádlo? Pokud občas zapomenete, může to být jeden z důvodů, proč nevypadá zdravě. Večer uleháme do peřin s důkladně vyčištěnou pletí a nočním krémem a máme pocit, že pro péči o pleť jsme udělali vše. Povlak na polštář je s pletí v kontaktu každou noc. A právě zde se hromadí prach, mastnota, pot a také tisíce odumřelých kožních buněk. Zejména bavlněné polštáře obsahují bakterie, které mohou vést k vyrážkám a podráždění. Perte je tedy častěji.

Další chybou je používání špinavých ručníků na obličej. Nakupte si více malých a denně je měňte. Pleť se vám odvděčí.

 

2. S MAKE-UPEM DO POSTELE

Po dlouhém dni jsme často unavení a nechce se nám před spaním zdržovat s odličováním make-upu. Pleť produkuje během dne kožní maz, který při spojení s make-upem a usazenými nečistotami a bakteriemi z celého dne ucpává póry. A to je přímo ideální stav pro tvorbu pupínků.

Zkuste z večerního čištění udělat pravidelnou příjemnou rutinu a předejdete tak nepříjemnostem.

Používejte třeba jemný Mangostan obnovující čisticí gel. Každý večer se budete těšit na jeho šťavnatou vůni tropického ovoce a čištění už nevynecháte.

Máte raději čisticí mléka? Citronové čisticí mléko je vhodné pro všechny typy pleti a vůně jemná vůně vás večer osvěží.

S make-upem pomůže Netřeskový čisticí olej, který si poradí i s řasenkou.

 

3. NEPOUŽÍVÁME KRÉMY S OCHRANNÝM FAKTOREM

Všichni víme, že časté vystavování slunečnímu záření může způsobit řadu kožních potíží. Jemné linky a vrásky, pigmentové skvrny, ochablou a suchou kůži. Máme ale pocit, že pokud nejsme na dovolené u moře nebo u bazénu, není třeba používat krémy s ochrannými faktory. To je velká chyba. 

Sluneční světlo zasahuje naši tvář každý den. Zvláště na jaře a v létě, kdy je slunce nejintenzivnjší, ale i v zimě má slunce vliv na pleť. Používejte proto ideálně denní hydratační krémy, které v sobě už ochranu před UV zářením obsahují. Vybírejte dobře.

Chemické opalovací přípravky pronikají kůží. Pleť sice ochrání před UV zářením, ale absorbují záření absorbují, přeměňují na teplo a to může pleť poškozovat. 

Krémy s minerální ochranou blokují sluneční záření už na povrchu pokožky. Zkuste některý z našich denním pleťových krémů s ochranným faktorem 40. Bariéru proti UV záření zde tvoří oxid zinečnatý. Poskytnou také dostatečnou hydrataci a výživu.

 

Red Currant Protective Moisturizer

4. NEŘEŠÍME DEHYDRATOVANOU PLEŤ

Mezi známky dehydratované pleti patří svědivá místa, kruhy pod očima, matný vzhled a jemné linky. Na rozdíl od suché pleti (typu pleti, který je způsoben přirozeným nedostatkem kožního mazu) dehydratovaná pleť je stav způsobený nedostatkem vody. Tento stav nastává, když tělo ztrácí více vody než přijímá. To se stává třeba při nedostatečném pití při sportu, v suchém teplém prostředí a nebo když prostě nemáme čas se během dne pořádně napít. Pijte proto dostatek tekutin. Množství je individuální. Souvisí s například s váhou a denními aktivitami. Důležité je vnímat svoje tělo.

Jak poznat dehydrataci pokožky? Stiskněte si kůži na hřbetu ruky. Vrátí-li se kůže krásně sama do původního stavu, je dostatečně hydratovaná. Pokud jí trvá déle, než se opět napne, obsahuje málo vody.

Co vysušuje pokožku určitě všichni víme, ale pro jistotu připomínáme:

  • pití alkoholu
  • pití velkého množství nápojů s kofeinem
  • kouření
  • nedostatek pohybu
  • špatné doplňování tekutin při sportu
  • nedostatek spánku
  • málo ovoce a zeleniny

Pro podporu hydratované pleti doporučujeme Zpevňující sérum s výtažkem acai, které obsahuje kyselinu hyaluronovou. Ta pomáhá udržovat vláhu v pleťových buňkách.

 

5. PŘÍLIŠ MNOHO PEELINGU

Peeling udržuje pleť hladkou, jemnou a zářivou. Odstraňuje odumřelé kožní buňky a odhaluje nové a zdravé. Peeling je skvělá věc, ovšem všeho moc škodí. Pokud to s ním přeháníme, můžeme poškodit kožní bariéru, která udržuje vlhkost v pleti, a tím pleť vysušit.

Pleť každého z nás je jiná. Budete tedy muset vyzkoušet, jaký typ exfoliace a jak často bude pleti vyhovovat. Obecně lze říci, že použití jemného peelingu 1 - 2x týdně úplně stačí.

Vyzkoušejte Netřeskový okysličující peeling s výtažky z microgreens, rýžovou moučkou a moučkou z fazole azuki. 


Mnoho odličovacích ubrousků obsahuje konzervační látky k udržení vlhkosti a prostředí bez bakterií, chemikálie a další pleti škodivé látky.


 

6. POUŽÍVÁME ODLIČOVACÍ UBROUSKY

I když se kosmetické ubrousky mohou jevit jako rychlý a snadný způsob, jak odstranit make-up a nečistoty, zvažte jejich používání. Tyto ubrousky pleť opravdu důkladně nevyčistí. Pouze rozmažou make-up a mastné zbytky a ucpávají póry. Dosáhnete tak jedině pravého opaku toho, čeho chcete dosáhnout. Tedy čisté pleti. Navíc mnoho ubrousků obsahuje konzervační látky k udržení vlhkosti a prostředí bez bakterií, chemikálie a další pleti škodivé látky. O špatném vlivu na životní prostředí snad ani nemusíme mluvit. Kolik ubrousků spotřebujete za týden, měsíc, rok...? Většina z těchto pomůcek nejsou biologicky odbouratelná a pomalu se rozkládají na skládkách.

mytí rukou

7. MÁLO SI MYJEME RUCE A KOSMETICKÉ POMŮCKY

Kdy jste naposledy čistili kosmetické štětce? Pokud je to víc jak měsíc, začaly se v nich určitě množit bakterie. S každým dalším nanášením make-upu těmito štětci si je pěkně roznášíme po tváři. Usazují se v pórech, ucpávají je a ohrožují zdraví pokožky. Umývejte alespoň jednou měsíčně všechny štětce a houbičky. Pokud máte citlivou pleť, vyčistěte je každý týden.

A když jsme u kosmetických pomůcek, naučte se používat k nabírání krémů malou lžičku nebo špachtli. Prsty můžeme do krému také zanést bakterie, které se uvnitř množí a zbytečně zkracují trvanlivost produktů. 

Před aplikací kteréhokoliv produtku si také důkladně myjte ruce. Je to ten nejjednodušší krok ke krásné a zdravé pleti.

Zajímá vás více tipů a novinek? Sledujte nás na Instagramu a Facebooku.

 

 

Affiliate program