Kontaktujte nás: +420 734 236 363 | info@eminence-organics.eu

PROČ POUŽÍVAT PLEŤOVÉ TONIKUM

 Foto k blogu (1)

 

 

O pleťovém toniku už jste určitě slyšeli. Ale víte přesně, proč ho používat a jak funguje? A které je pro vás to pravé?

CO JE TONIKUM?

Často je máme v paměti jako produkty s obsahem alkoholu, které odstraňují z pokožky mastnotu z pokožky, ale i vlhkost. Naštěstí tonika ušla dlouhou cestu od těchto spíše škodlivých kosmetických přípravků. Kromě adstringentních (stahujících póry) vlastností poskytují nejnovější generace tonik hydrataci a řeší nejrůznější potíže s pletí. Dříve se tonika používala k vyrovnání pH pokožky po použití alkalického mýdla. Dnes už mají produkty k čištění mnohem vyváženější pH. Tonika tedy nejen pomáhají vyrovnat pH, ale také pleti dodávají vitamíny a minerály.

JAK FUNGUJE TONIKUM?

Vyrovnává hladinu pH

Tonikum nejčastěji aplikujeme po čištění, abychom vyvážili pH pokožky. Některé kosmetické produkty k čištění jsou zásadité. Používání produktů s velmi odlišnou úrovní pH vaší pokožky může narušit její funkci. To může vést k vysušování, přílišné produkci kožního mazu a k podráždění. Naopak příliš kyselé prostředí pokožky může vést k jejímu popraskání. V tuto chvíli přichází tonikum, aby úroveň pH vyrovnalo.

Poskytuje extra čištění

I po čištění pleti možná potřebujete ještě odstranit poslední zbytky make-upu nebo mastnoty. Tonikum vám v tom pomůže. Rychle se vstřebává a dodá pleti potřebnou vlhkost.

Pomáhá absorbovat následnou péči

Vyrovnáním pH, odstraněním zbytků nečistot a dodáním potřebných látek je pleť připravena vstřebávat další produkty, které aplikujete. Ať už je to maska, sérum nebo krém.

Přináší benefity

Přísady, jako je heřmánek, levandule, kostival a čerstvé šťávy a výtažky z ovoce a bylin poskytují tonika pleti výživu, zklidňují ji, vyrovnávají tón pleti a revitalizují ji.

Lime tonique


Ve složení hlídejte, zda neobsahují dráždivé látky, jako je především alkohol.


CO JE PŘI POUŽÍVÁNÍ DŮLEŽITÉ?

Dbejte pečlivě na složení tonik. Vyhněte se obsahu dráždivých látek a především alkoholu. Tonika Éminence Organics obsahují pouze prospěšné antioxidanty, zklidňující látky a hydratační složky.

Pokud máte čas, snažte se tonikum opravdu pravidelně používat. Rozdíl určitě poznáte.

Pro použití na citlivou pleť pozorně sledujte jednotlivé složky. I velice jemné tonikum může obsahovat konkrétní složku, na kterou je vaše pleť citlivá. Stejně jako u jiných produktů, doporučujeme udělat předem text citlivosti.

TYPY TONIK

Na trhu jsou stovky různých tonik, může být proto na začátku složité vybrat to správné pro vaši pleť. Éminence Organics rozděluje tonika na tři kategorie. Hydratační, exfoliační a adstringentní. Každé z nich pak ještě navíc řeší potíže s pokožkou nebo jsou vhodné pro různé typy pleti.

Hydratační tonikum

Obsahují zvlhčující (vodu přitahující) složky, jako je glycerin a kyselina hyaluronová. Tyto složky účinně zadržují vodu a omezují odpařování vlhkosti. Obvykle je najdete ve formě osvěžujícího spreje.

eminence-organics-birch-water-purifying-essence

Exfoliační tonikum

Ve složení objevíte malé procento AHA, BHA nebo PHA složek (kyselin), které velice jemně odstraňují odumřelé kožní buňky, odhalují nové a tím rozjasňují pleť. Také pleť krásně vyhlazují.

Eminence-Organics-Mangosteen-Revitalizing-Mist – kopie

Stahují tonikum

Pokud máte mastnou pleť, adstringentní tonika vám pomohou zbavit se přebytečné mastnoty. Obsahují rostlinné látky, například oleje a šťávy z citrusových plodů, které odstraňují mastnotu a přirozeně stahují póry.

Lime_Refresh_Tonique

KDY TONIKUM POUŽÍVAT?

Kromě zařazení do vaší každodenní ranní a večerní péče o pleť, používejte je i k osvěžení pleti.

Ráno a večer nanášejte tonikum ihned po čištění pleti vatovým tamponkem (také pokud potřebujete pleť dočistit) nebo přímo dlaněmi na ještě vlhkou pleť. Druhá varianta přináší výhodu v tom, že dlaně nenasají zbytečně tolik tonika jako tamponky. 

Během dne můžete tonikum kdykoliv použít pro osvěžení pleti a doplnění vitamínů a důležitých látek. V horkých letních dnech je dobré mít vždy jedno v kabelce.

 

Zajímá vás více tipů a novinek? Sledujte nás na Instagramu a Facebooku.

 

 

 

 

 

Affiliate program