Kontaktujte nás: +420 734 236 363 | info@eminence-organics.eu

CHEMICKÁ NEBO MINERÁLNÍ SLUNEČNÍ OCHRANA?

eminence-organics-mineral-sunscreen

 

Pro zdravou a mladistvě působící pleť je každodenní ochrana před slunečními paprsky velice důležitá. Ale jaký krém si vybrat, když na trhu je jich celá spousta?

Ochranu před sluncem můžeme obecně rozdělit do dvou kategorií - chemická a minerální. Liší se svými aktivními složkami a způsobem, jakým chrání před UV zářením.

Aktivní složky chemických opalovacích krémů jsou většinou organické sloučeniny na bázi uhlíku, které absorbují UV paprsky. Chemickou reakcí přeměňují paprsky na teplo, které pak uvolňují do pokožky. minerální opalovací krémy naopak UV záření odrážejí. Minerály jako oxid zinečnatý a oxid titaničitý působí jako fyzické blokátory, které tvoří ochrannou bariéru.

 

Ochrana proti slunci

 

OXID ZINEČNATÝ

Minerální opalovací krémy obvykle používají právě oxid zinečnatý jako blokátor slunečního záření. Najdeme ho v lehkých, lehce vrstvících produktech, které poskytují skvělou ochranu a současně udržují přirozený vzhled pokožky.

Jaké jsou výhody jeho použití?

NEPŘEHŘÍVÁ POKOŽKU

Na rozdíl od chemických opalovacích krémů, které zachycují UV paprsky a přeměňují je na teplo, udržuje oxid zinečnatý pokožku chladnou a umožňují jí dýchat. Odráží teplo a energii slunečních paprsků od pokožky a tím udržuje její teplotu. Díky tomu jsou minerální krémy prospěšné při minimalizaci zánětu a zarudnutí a také pokožku zklidňují.

POSKYTUJE FYZICKOU OCHRANU PŘED SLUNCEM

Zatímco samotný zinek lze nalézt v přírodě, oxid zinečnatý je ve skutečnosti vytvořen kombinací minerálu zinku s molekulami kyslíku.

Když se tyto dva prvky odpaří a kondenzují, vytvoří velmi jemný prášek, který zůstává na pokožce a poskytuje ochranu proti UVA a UVB paprskům. Kromě toho, e je to fyzický blokátor, působí oxid zinečnatý i jako zrcadlo, které odráží UV paprsky, než mohou proniknout na povrch pokožky.

PODPORUJE PRODUKCI KOLAGENU

UV záření patří mezi hlavní příčiny předčasného stárnutí pokožky. Pokud dojde k poškození sluncem,  pokožka je náchylnější k působení volných radikálů, které rozkládají a ničí kolagen. Kolagen je protein, který je nezbytný pro udržení pružné a pevné pokožky.

POMÁHÁ PROBLEMATICKÉ POKOŽCE

Oxid zinečnatý je také prospěšný v péči o problematickou ple´t náchylnou k tvorbě pupínků. Zinek tlumí záněty, zabraňuje množení bakterií a reguluje činnost mazových žláz. Účinně také stahuje rozšířené póry.

Minerální sluneční ochrana

 

Výhody ochranných minerálních krémů

Pokud vás zatím schopnosti oxidu zinečnatého nepřesvědčily, tady je několik dalších důvodů, proč zařadit ochranu do každodenní péče.

ŠETRNÉ K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ

Minerální opalovací krémy jsou šetrnější k životnímu prostředí. oxid zinečnatý a oxid titaničitý neničí křehké korálové útesy. Na dovolenou u moře jsou proto nejlepší volbou.

PRO VŠECHNY TYPY PLETI

Minerální krémy jsou hypoalergenní a neucpávají póry. Díky svým protizánětlivých vlastnostem jsou dostatečně jemné i pro nejcitlivější typy pleti.

UV OCHRANA SE ŠIROKÝM SPEKTREM

Minerální krémy s oxidem zinečnatým odrážejí UVB i UVA paprsky. UVB paprsky způsobují spálení a nepříjemné následky, jako je zarudnutí, suchost a svědění. UVA paprsky, které pronikají do pokožky hlouběji, jsou zodpovědné za předčasné stárnutí a hrají klíčovou roli ve vývoji melanomu.

Který ochranný krém je ten pravý?

Zbývá poslední. Vybrat si ten správný krém, ktreý bude přesně sedět vaší pokožce. 

Naše řad produktů je speciálně vyvinuta pro péči o obličej a krk. produkty neobsahují silikony a jsou plné účinných látek pro krásnou a zdravou pleť.

Rybízový krém s ochranným faktorem 40

Denní matující krém s komplexem antioxidantů chrání pleť před slunečním zářením a tvorbou vrásek. Červený rybí je zdrojem vitamínu c a bioflavonoidů, které redukují jemné vrásky a linky. 

eminence-organics-red-currant-moisturizer-spf40-2oz

Krém s tropickou vanilkou a ochranným faktorem 40

Vůně nás někdy mohou přenést na vysněná místa. Tak je tomu i se svěží tropickou vůní vanilkového květu. Hydratační krém s bambuckým máslem zvláčňuje pokožku a udržuje ji měkkou.

Eminence-Organics-Tropical-Vanilla-Moisturizer-SPF40-2oz

Rozjasňující krém s ochranným faktorem 40

Denní krém s přírodní alternativou hydrochinonu a ochranným faktorem redukuje tmavé pigmentové skvrny a působí jak prevence před tvorbou nových skvrn. Udržuje pleť hladkou s rovnoměrným tónem.

eminence-organics-bright-skin-moisturizer-spf40-2oz

Kromě pleťových krémů nabízíme i Sportovní krém s mučenkou , který ochrání vaši pokožku od hlavy až k patě. Je nemastný a voděodolný.

 

 

Affiliate program