Kontaktujte nás: +420 734 236 363 | info@eminence-organics.eu

BYLINKY A KOŘENÍ PRO ZDRAVOU POKOŽKU

 

 

Po staletí byly bylinky a koření uctívány pro své léčivé, kulinářské a aromatické vlastnosti. Dodávají chuť pokrmům, zdobí nejrůznější koktejly a jsou základem mnoha volně prodejných léků.

Pokud jde o péči o pleť, mají zde samozřejmě také své nezastupitelné místo. Dodávají produktům vůni, mají regenerační schopnosti a působí na pleť mnoha pozitivními účinky.

A proto že jsou bylinky a koření tak důležitou součástí zdraví a krásy, vybrali jsme několik druhů, které prozkoumáme podrobněji.

LEVANDULE

Najdeme ji v nejrůznějších čajích "na dobrou noc" a produktech péče o pleť k nočnímu použití. Proč? Olej v jejích květech uvolňuje aroma, které má silné zklidňující účinek a přirozeně navozuje spánek. Má také antiseptické vlastnosti. Navíc pomáhá stimulaci krevního oběhu a podporuje přirozené regenerační funkce organismu.

HEŘMÁNEK

Levandule není jediná bylinka, která zklidní vaše tělo a mysl. Kromě zklidňujících účinků má heřmánek výrazně regenerační účinky. Produkty z řady Calm Skin pro citlivou pleť obsahují právě tuto bylinku. Jsou velmi šetrné a pomáhají proti zarudnutí pleti. Stejně tak Bylinný odličovač očí, který si poradí s make-upem.

Herbal_Makeup_Remover

KOSTIVAL

Kořen a listy kostivalu se používají v tradiční medicíně v mnoha částech světa. V Japonsku se rostlina sklízí a používa k léčbě více než 2 000 let. Najdete ho v našem Balzámu s šípkem a citronovou trávou. Spolu s kostivalem zde působí také šípkový olej, olivový olej a levandule. Skvěle chrání a hydratuje suché rty.

TYMIÁN 

Tato bylina má protiplísňové, protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti. Běžně se používá jako konzervační látka v potravinách i kosmetice. Výborně pomáhá v boji s pupínky.

MÁTA

Máta je antioxidant s chladivou a osvěžující vůní. Uvolňuje tělo, mysl a pokožku. Je jednou z nejstarších léčivých bylin evropské, čínské a japonské lidové medicíny. 

ROZMARÝN

Další nezbytnou bylinkou pro zdraví a pohodu je rozmarýn. mírňuje například trávící potíže, snižuje krevní tlak, má protizánětlivé a adstringentní vlastnosti. Pomáhá udržovat mladistvý vzhled pokožky tím, že eliminuje poškození volnými radikály. Vyzkoušejte jeho účinky ve Zklidňujícím heřmánkovém čisticím mléku.

rozmarýn

KURKUMA

Pochází z rodiny zázvoru a byla po stalení používána v asijských a indických kulturách, konkrétně v medicíně a ájurvédských praktikách. Koření se zlatavě oranžovým odstínem se objevuje v řadě jídel a nápojů. Obsahuje kurkumin, který má významené protizánětlivé a antioxidační vlastnosti.

Kurkumin je také bohatý na fytonutrienty a neutralizuje poškození volnými radikály. Pomáhá také například proti kruhům a váčkům pod očima a má rozjasňující účinky.

Zkuste zařadit kurkumu do své péče o pleť. Prohřívací peelingová péče s kurkumou vyhlazuje a dokonale rozzáří.


Skořice má silné antibakteriální a antiseptické účinky, což je skvělé zejména pro problematickou pleť s pupínky. Dokáže také pěkně rozproudit krev v pokožce a zahřát ji.


SKOŘICE

Voňavé a hřejivé koření je další složkou používanou po tisíce let v medicíně a vaření. Nejčastěji se používá kůra stromu, ale i plody,  listy a kořeny jsou užitečné.

Kromě použití jako koření do vaření se často konzumuje ve formě doplňků stravy k optimalizaci hladiny cukru v krvi. Co se týče péče o pleť, existuje spousta pozitivních účinků.

Poskytuje silné antibakteriální a antiseptické účinky, což je skvělé zejména pro problematickou pleť s pupínky. Dokáže také pěkně rozproudit krev v pokožce a zahřát ji.

Hungarian-Herbal-Mud-Treatment-247_LR

Aktivní maska s maďarským bylinným bahnem kromě jiných účinných látek obsahuje právě skořici, která pleť prohřeje, prokrví, okysličí a výrazně rozzáří. Netroufnete si masku použít jako domácí péči? Vyzkoušejte j v rámci ošetření v některém z našich salonů. Účinky jsou neuvěřitelné.

ZÁZVOR

Zázvorový kořen prospívá nejen pokožce, ale celkovému zdraví organismu. Pochází ze zemí jako je Indie, Japonsko a Čína. Používá se k léčbě různých trávících obtíží (nejčastěji nevolnosti), je plný antioxidantů, které bojují proti volným radikálům. Má protizánětlivé účinky, které lze využít jak vnitřně, tak zevně.

V péči o pleť využíváme jeho schopnosti podporovat elasticitu pleti, sjednocovat její tón a stahovat póry. 

Zdravá pokožka je odrazem toho, čím naše tělo živíme. Zařaďte bylinky nejen do péče o pleť, ale i do svého jídelníčku.

Zajímá vás více tipů a novinek? Sledujte nás na Instagramu a Facebooku.

 

 

Affiliate program